Buddy Holly

Musikalen som spelas upp på Göta Lejon i Stockholm handlar om Buddy Hollys liv och hans historia. Buddy Holly växte upp i en riktig musikalfamilj i den Amerianska staden Lubbock och lärde sig tidigt att spela piano och gitarr. Buddy Holly spelade till en början blue grass musik med kompanjonen Bob Montgomery. Efter att Buddy Holly sett Elvis Presley uppträda live började han spela rock and roll. Buddy Holly var under ett par år den största artisten i Usa och banbrytande inom rock and roll.

Han hade flera hits som han gjorde avtryck i musikhistorien med, låtar som “Peggy Sue”, “That’ll Be The Day”, “Oh Boy”, “Not Fade Away”, “Everyday”, “Rave On”, “Maybe Baby”, “Raining In My Heart”, med Ritchie Valens’ “La Bamba”, och the Big Bopper’s “Chantilly Lace” kan de flesta känna till minst en utav.

Hans verk inspirerade andra som tex Beatles, Beach Boys, Rolling Stones och Bob Dylan både under dåvarande tid och därfefter. Buddy Holly levde ett kort liv och fartfyllt liv, han dog i en tragisk flygplansolycka 1959.

I huvudrollen i denna rocknroll musikal har vi Brolle Jr som med hjälp av ett 10-mannaband på scenen river av gamla hits samtidigt som vi tar del av berättelsen om Buddy Hollys liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *