Mamma mia

Som bekant handlar musikalen om 20-åriga Sophie som bor med sin mamma på en grekisk ö där de driver en vinkällare. Sophie förbereder sig för att gifta sig med sin fästman och vill att hennes far ska leda henne fram till altaret i kyrkan. Problemet är att hon inte vet vem sin far är men genom att ta sin mammas dagbok och tjuvläsa den kommer hon fram till 3 möjliga pappor.

Titeln till musikalen är tagen från Abbas hit Mamma Mia från 1975, musikalen hade premiär i London 1999 på dåvarande hemmahörande teater Prince Edward theatre. Några av alla de stora Abba hits som framförs i denna härliga musikal är Mamma Mia, I have a dream, Money money money och The winner takes it all.

Musikalen finns numer också i filmversion, Mamma Mia filmen är verkligen sevärd med stora skådespelare som Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan och svenske Stellan Skarsgård.

Mamma Mia turnerar runt i världen, nyligen avslutades musikalen i Barcelona och Kuala Lumpur. Musikalen går även att se i många städer runt om i världen såsom Las Vegas, Oslo, Stuttgart, Antwerpen, Utrecht och Madrid. I New York går det att se denna musikal på stora Broadway theatre.

Musikalen Mamma Mia är baserad på Abbas låtar komposerade av Björn Ulvséus och Benny Andersson. Musikalen har sin bas för tillfället på Prince of Wales theater i  West end, London.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *